wachten duurt lang…..

wachten duurt lang…..

Het zijn vreemde tijden, ook voor de leden van de stuurgroep MFA. Met inachtneming van Corona-maatregelen is het inmiddels gelukkig weer gelukt fysiek met elkaar te vergaderen. En, dat was nodig ook. Want, ook al lijkt het wellicht wat stil achter de schermen: er wordt volop gewerkt aan de realisatie van de MFA. Tijd om u bij te praten!
Wat is dan de stand van zaken? Welnu, het wachten is op afgifte van de omgevingsvergunning door de gemeente Hardenberg. Graag hadden we gezien dat die vergunning al eerder was afgegeven. Echter, nu ook de scholen een plek krijgen op het terrein waar de MFA komt, gelden zwaardere eisen op het gebied van brandveiligheid. Het vroeg meer tijd om aanvullingen aan te leveren, maar de stuurgroep heeft goede hoop dat de vergunning nu op korte termijn kan worden verstrekt.
Met de aannemer is diverse malen overleg gevoerd over tekeningen, installaties, zelfwerkzaamheden en noem maar op. Die overleggen waren steeds constructief van aard. Verdere plannen worden momenteel meer in detail uitgewerkt en maken dat, na het afgeven van de omgevingsvergunning, op zo kort mogelijke termijn daadwerkelijk kan worden gestart met de bouw van de MFA.
Natuurlijk is het ook zaak om voldoende financiën bijeen te brengen om de voortgang van de bouw te kunnen verzekeren. Nog altijd bestaat er de mogelijkheid een of meerdere certificaten te verwerven en wordt er daarnaast gewerkt aan het organiseren van een verloting, worden subsidies aangevraagd en wordt er gezocht naar sponsoren. Bij de inrichting van de MFA maken we onderscheid in een sporthal- en cultuur gedeelte. De inrichting voor bijvoorbeeld de bibliotheek en de buurtkamer is besproken met de vrijwilligers en andere betrokkenen. Dat resulteerde in een inrichtingsvoorstel wat voor alle betrokkenen tot tevredenheid leidt.
De inrichting van de huiskamer en van de grote zaal zal is te vergelijken met die van een “bruin café”, met hout en zwart staal. Een aparte werkgroep is bezig om te kijken naar de kleur en materiaal met betrekking tot o.a. de vloer, het plafond en het tegelwerk. Daarnaast zijn zij bezig om te kijken hoe we een aantal zaken gaan oppakken die niet zijn opgenomen in de offerte van de aannemer, zoals het podium en de spiegelwand in de sporthal.
U ziet, achter de schermen gebeurt er best veel. Tegelijkertijd moet er nog best veel werk worden verzet. Maar: de aanhouder wint luidt het gezegde! De stuurgroep heeft er alle vertrouwen in!

Heb je op onze website niet kunnen vinden wat je zocht? Probeer hieronder onze zoekmachine en wie weet vissen we eruit wat je zoekt.

Dit onderdeel van de website is nog niet helemaal klaar, maar we doen onze uiterste best om dit zo snel mogelijk klaar te hebben.

Dien een terugbel- of terugapp-verzoek in door naam en telefoonnummer in te voeren en kort te omschrijven waar jouw -verzoek over gaat.

Algemene gegevens
Ik wil graag
Bel of app me hierover terug