“Tino”-tribune?

“Tino”-tribune?

Zwalastino Guichelaar uit De Krim zag zijn kans schoon toen hij een paar weken geleden op een Belgische veilingsite ineens een uitschuifbare, elektrisch bedienbare sporthaltribune zag staan. ,,Eén keer bieden en ik had hem”, zegt hij met een lach. Nu moet ie nog vanuit het Belgische Zonhoven naar het Vechtdal worden vervoerd. “We wilden daar eerst rustig naar wat transporteurs op zoek gaan in de regio”, vertelt Guichelaar. ,,Maar zo’n veilinghuis geeft je niet heel lang de tijd na je koop. De tribune moet daar voor 15 oktober weg zijn.” Gelukkig sprong Sipma Transport bij Rolde in de bres voor De Krim. ,,Die halen de tribune in twee delen op. Deze week de helft op een vrachtwagen die toch al rijdt en volgende week weer.”

Guichelaar bood niet helemaal in een opwelling op de tribune. Als lid van één van de werkgroepen die bezig zijn de bouw van een multifunctionale accomodatie in De Krim te realiseren, wist hij dat zo’n tribune vooralsnog aan de nieuwe sporthal ontbrak. ,,Ik heb het ook wel even met de werkgroep overlegd hoor, voor ik ging bieden”, vertelt hij. ,,Ik dacht dat ik wel een keer of twee kon bieden en dan langs het net zou vissen. Maar toen had ik hem ineens.” Volgens de veilingwebsite is het hoogste bod 4250 euro. Guichelaar wil er niet teveel over kwijt. ,,Maar als je zo’n tribune moet laten maken kan dat wel rond de twintigduizend euro gaan kosten.”
De tribune bestaat uit vijf delen van 5 meter lang, 1,5 meter breed en 3 meter hoog. En er zijn nog 150 losse stoelen bij. ,,De tribune biedt uitgeschoven plek aan 400 mensen. En dan heb je nog die 150 losse stoelen.” Plek voor 550 toekomstige toeschouwers dus. Heeft De Krim daar wel voldoende publiek voor? ,,Daar gaan we wel van uit ja. En niet alleen voor wedstrijden, maar ook straks voor de Oranjefeesten hebben we dan veel ruimte.”
Dat de tribune in- en uitschuifbaar is, was wel een must. ,,We moeten in een multifunctionele ruimte natuurlijk geen vaste tribune hebben. Die zijn wel mooi, maar dan word je beperkt in de ruimte.” Overigens moeten ze nog even gaan bekijken of het allemaal wel past. ,,De tekening van de mfa was al klaar.”

 

Heb je op onze website niet kunnen vinden wat je zocht? Probeer hieronder onze zoekmachine en wie weet vissen we eruit wat je zoekt.

Dit onderdeel van de website is nog niet helemaal klaar, maar we doen onze uiterste best om dit zo snel mogelijk klaar te hebben.

Dien een terugbel- of terugapp-verzoek in door naam en telefoonnummer in te voeren en kort te omschrijven waar jouw -verzoek over gaat.

Algemene gegevens
Ik wil graag
Bel of app me hierover terug